Da li sam ovisan?

Sumnjate da ste postali ovisni/ zavisni o nekoj drogi? Želite li saznati koliko je rizično Vaše korištenje droge? Uz pomoć ovog posebnog test pod nazivom DUDIT možete sami saznati!

DUDIT  (Drug Use Disorders Identification Test) Vam daje ukupnu procjenu mogućih problema koji nastaju u vezi sa zloupotrebom droga. Također kroz ovaj test možete dobiti informaciju o tome gdje se možete obratiti za pomoć ako želite smanjiti ili prestati s uzimanjem droga.

Test ima jedanaest pitanja vezanih uz Vaše uzimanje droga. Također će biti zatraženo da kažete svoj pol i godine. Veoma je bitno da odgovarate na pitanja tačno i iskreno – u suprotnom Vam povratne infomacije neće biti smislene. Na stranici 2. dobićete deset dobrovoljnih dodatnih pitanja, koje možete preskočiti ukoliko ne želite dati odgovor.

Vaša pitanja će biti pohranjena u bazu podataka isključivo u svrhu opštih statističkih razloga. Nikakvi lični podaci neće biti pohranjivani, niti će vas biti moguće identifikovati prema vašim odgovorima.

DUDIT je naučno potvrđen test koji godinama koriste mnogi savjetnici za droge.

Vaš rezultat će očitati koliki je stepen štetnosti vašeg konzumiranja, te ćete dobiti preporuku šta možete učiniti.

Vaš rezultat će se odnositi na faktore koji Vam mogu pomoći da razumijete gdje su mogući problemi vaše zloupotrebe droga.