Naziv organizacije:

CENTAR ZA ODVIKAVANJE OD OVISNOSTI MARJANOVAC

Adresa: Gradiška cesta 188, 78250 Laktaši

Vrsta organizacije: Organizacija civilnog društva

Kontakt podaci:

Telefon: +387 (0)51 580 482; +387 (0)66 231 801

Mail: marjan@teol.net

Web: www.centarmarjanovac.com

CENTAR ZA ODVIKAVANJE OD OVISNOST „MARJANOVAC“      

Centar “MARJANOVAC” je mješovita terapijska zajednica koja pruža pomoć osobama s problemom ovisnosti/zavisnosti bez obzira na njihovu različitost (žene, muškarci bez obzira na vjersku ili nacionalnu pripadnost koji svojevoljno odluče rješavati  problema ovisnosti unutar terapijske zajednice).

Nalazi se na području općine Laktaši u Aleksandrovcu – BiH, oko dvadesetak kilometara od Banja Luke u smjeru graničnog prijelaza Gradiška. Udruga je neprofitabilna, nevladina i nereligiozna.

Uz  svoje aktivnosti radeći po programu „Projekt Čovjek Talijanskog Centra solidarnosti don Mario Picchi“ Centar Marjanovac ima za krajnji cilj kroz  psihosocijalni pristup, okupacionu terapiju i druge oblike individualnog i grupnog rada  pomoći ovisnicima/zavisnicima suočiti se sa svojim problemon ovisnosti/zavisnosti. Nastoji prvenstveno pomoći im kod ponovnog potpunog uključenja u obiteljsko okruženje, te u društveni i radni život sredine u kojoj živi. Centar Marjanovac također daje svoj doprinos senzibiliziranju javnosti za problem ovisnosti kroz  suradnju na polju prevencije sa odgojnim i sličnim ustanovama, te roditeljima.