Multisektorski sastanak u Pirotu

23.05. 2018 u zgradi skupštine Grada Pirota održan je multisektorski sastanak, gde su se sastale državne institucije, organizacije civilnog društva iz Dimitrovgrada, Bele Palanke, Babušnice, kancelarija za borbu protiv droga Vlade Republike Srbije kao i  organizator ovog sastanka udruženje „Izlazak“.

Cilj multisektorskog sastanaka ima za cilj, da svi prisutni akteri budu obavešteni o regionalnom projektu „Biram Oporavak“, kroz koji se promoviše anonimna besplatna telefonska linija  za pomoć zavisnicima i njihovim porodicama 0800 104 100, kao i sajt www.biramoporavak. Isto tako težnja organizatora je  da se sve relavantne organizacije i institucije međusobno bolje povežu u razmenjivanju svojih iskustva i dobroj praksi na polju borbe protiv zloupotrebe droga.

“Želimo da kroz sam projekat dopremo do ruralnih područja Srbije, jer znamo da mladi u slabo naseljenim mestima isto tako su u problemu zavisnosti kao i u velikim gradovima“ kaže predstavnik udruženja „Izlazak“ Aleksandar Žugić.

Zajednički zaključak svih prisutnih je da zajedničkom saradnjom, može se puno više podstići u efikasnijem radu na polju narkomanije