29.05.2018. Srbija: Policija sa maturantima o štetnosti droga i alkohola

U Srbiji se sprovodi projekat Ministarstva unutrašnjih poslova “Matura 2018” u okviru kojeg policijski službenici razgovaraju sa učenicima o štetnosti konzumiranja droga i alkohola, saopšteno je iz MUP-a.

Projekat se sprovodi u saradnji sa Ministarstvom prosvete, a cilj je unapređenje bezbednosti učenika završnih razreda srednjih škola i očuvanje povoljnog stanja bezbednosti za vreme maturskih proslava i drugih školskih manifestacija.

Policijski službenici su u prethodnom periodu održali predavanja maturantima svih pet srednjih škola na području grada Bora, zatim u tri srednje škole na teritoriji Negotina i dve srednje škole na teritoriji Kladova, a za sutra je planirano predavanja u dve srednje škole na području Majdanpeka.

Na predavanjima učenicima završnih razreda srednjih škola je ukazano na štetnost konzumiranja alkohola i droga, a policija je apelovala na njih da tokom proslava ne remete javni red i mir i da se striktno pridržavaju saobraćajnih propisa kako bi njihove proslave protekle bezbedno.

Policija je i prethodnih godina sprovodila ovaj projekat koji je dao dobre rezultate, tako da za vreme i nakon maturskih večeri, na području koje pokriva Policijska uprava u Boru, nije bilo zabeleženih incidenata i saobraćajnih nezgoda u kojima su učestvovali maturanti.

Osim preventivnih aktivnosti, pripadnici policije će u dane završetka školske godine i održavanja maturskih proslava pojačano kontrolisati javni red i bezbednost saobraćaja u blizini školskih dvorišta, na ulicama, trgovima i u blizini objekata u kojima će biti organizovana maturska slavlja.

Izvor: https://www.blic.rs/vesti/drustvo/policija-sa-maturantima-o-stetnosti-droga-i-alkohola